Véletlen fotó

Fórumtémák

Fitoterápia

Alternatív terápiák

Lóegeszség

Lótakarmányozás

Lótartás

Lovaglás

IMPRESSZUM

STATISZTIKA

Google PageRank kijelző - CamelPark keresőoptimalizálás

Valid CSS!

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Random Óra

Igazságok!
A mazsola egy rémült arcú szőlőszem.

Navigáció

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2010. június 26. szombat
Frontérzékenységhe
z tettem fel anyagot. Írjatok még, hogy melyik téma érdekelne, mert ez elég erős motivációt jelent ám! Köszi, Lóherba

2010. június 18. péntek
sajnos nincs még minden feltöltve, minden téma, és a linkek elhelyezésében pedig túl gyorsak voltunk . . . bocsánat

2010. június 18. péntek
Szia Zsofia!Eppen regisztraltam,de azt hiszem nem mukodik egy csomo menupont...amikor rakattintok a bal oldaliakra,az ujrainditas jelenik meg a Te bevezetoddel......
egesz nap bongesznem az oldalad mer

2010. június 16. szerda
nem működik a bal oldali menüben a frontérzékenység pont, pedig nagyon érdekelne!! Frown Kérlek éleszd fel! Köszike Andi

2010. május 26. szerda
Kocos Alinak, Tündinek küldtem privát üzit. Üdv, Zsófi

2010. február 22. hétfő
Szia! új tag vagyok, a minap írtam a "kôhôgés, légúti problémák"-hoz, szeretném ha segítenél.kôszi! Zsuzsa alias KocosAli

2010. február 14. vasárnap
Sziasztok! Van egy 4és fél éves telivér csődöröm,aki elég különös betegséggel küzd, volt Üllőn is egy 7ig de az állatorvosok tanácstalanok voltak.ami a mostani problémája,h folyton gázosodik avakbele

2009. november 21. szombat
A honlapot a következő 1-2 hónapban felújítjuk, ez néhány esetben technikai problémával járhat. A felújítás mellett most már a válaszadás reakcióidejét is rövidíteni fogjuk.

2009. november 02. hétfő
szekszárd, fejér megye alsó része és tolna megye...

2009. november 02. hétfő
Sziasztok! Nekem egy kis segítségre lenne szükségem...1 lovas lószállítót szeretnék bérelni Vajta környékén...ez Pakstól 20 kmre van...szóba jöhet simontornya székesfehérvár, ÍSárbogárd, Paks, Szeksz

Névnapok

Ma 2010. szeptember 07. kedd,
Regina napja van.
Holnap Mária, Adrienn napja lesz.

Online Statisztika

Online vendégek: 3
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen

Regisztrált tagok: 403
Legújabb tag: geross

Látogatók ma: 165
Online látogató: 3
Max. Onlinerekord: 23
Max. napi rekord: 5030
Látogatók tegnap: 99
Látogatók a hónapban: 1343
Összes látogatók: 188647

Utolsó 24 órában: 

Téma nyomtatása
Repedezett paták
loherba
#1 Hozzászólás nyomtatása
2007 szeptember 27 csütörtök, 10:23
Főadminisztrátor

Regisztrált: 2007.05.11.

Pataproblémáknál célszerű a kovács és az állatorvos véleményét is kikérni. Ám függetlenül a diagnózistól, gyógynövényekkel sokat tehetünk a paták védelmében, akár krónikus- megmaradó- betegségről van szó, akár akut a probléma. Történnek még csodák..

Az alábbi levelet kapam egy lovastól:
"Tisztelt Lóherba kisasszony,
kérem segítsen gyógynövényes tanácsadással, mert repedezett a lovam patája. Nem dolgozik sokat, és nem kemény a talaj, tehát nem tudjuk mi az oka. Segítségét előre is köszönöm."
Szerkesztette: loherba - 2007 szeptember 27 csütörtök, 10:34
Lóherba - Gyógynövények lovaknak c. könyv szerzője

loherba
#2 Hozzászólás nyomtatása
2007 szeptember 27 csütörtök, 10:24
Főadminisztrátor

A válaszom:
Kedves F.,
a paták állapota nagyban függ a takarmánytól, és a szervezet vitaminellátottságától. Felteszem, nem legelőn tartják a lovat, ahol a hajnali harmat nedvesítené a patát, és a zöld növényekből elegendő vitaminhoz, ásványi anyaghoz jutna a ló.
Külsőleg is lehet segíteni a bajon: egy kis tál megolvasztott disznózsírba keverjen néhány csepp kamilla és/vagy rozmaring illóolajat. Ezzel be lehet kenni naponta akár többször is a pata pártaszélhez közeli részét. Ez a külsőleges kezelés csak kiegészítés lehet, a hangsúly a vitaminokon (A-és B-vitamin) van.
Üdv, Marton Zsófia"

loherba
#3 Hozzászólás nyomtatása
2007 szeptember 27 csütörtök, 10:24
Főadminisztrátor

Egy olvasónk ezt írta:
"Szeretném megtudni hogy illóolajat hogy készithetek, vagy hol vehetek, mert olvastam itt hogy a levendula, rozmaring, cickafark,és kamilla illóolajat kenjek patazsir helyett a paci patájára."
Szerkesztette: loherba - 2007 szeptember 27 csütörtök, 10:31

loherba
#4 Hozzászólás nyomtatása
2007 szeptember 27 csütörtök, 10:25
Főadminisztrátor

A válasz: Nem a patazsír HELYETT, hanem patzsírba keverve használjuk az illóolajakat. Hol veheted meg? Bármelyik drogériában, esetleg a nagyobb áruházakban. Nem a reklám helye, de én Aromax olajakat vásrolok, mert igen nagy a választék.
Szerkesztette: loherba - 2009 július 06 hétfő, 15:01

loherba
#5 Hozzászólás nyomtatása
2008 február 07 csütörtök, 11:18
Főadminisztrátor

Ezt a levelet írta nekem Móni:
"Szia!
Segítséget szeretnék kérni tőled. Van egy pacim aki 14 éves,és a patája némileg töredezik. És erre szeretnék valami pataerősítő gyógynövénykeveréket, és ha lehet akkor legyen benne vérkeringést segítő gyógynövény is.
Köszönöm
Móni"

A válaszom:
"Szia,
Szívesen segítek! Hasonló receptet adok meg, mint ami a könyvemben is van.

Feketenadálytő levél 20%
Galajmag 20%
Zellermag 20%
Pitypanggyökér 10%
Tarackbúza gyökér 10%
Galagonya 10%
Fokhagyma 10%.

Van a közeledben gyógynövényes, akitől megrendeld?
Napi 30gramm reggel, ugyanennyi este. Legalább 3 hónapig, max élete végéig.
Adhatsz biotin kiegészítést is, de az egy kicsit drága.
Üdv, Zsófi
"

goinna
#6 Hozzászólás nyomtatása
2008 június 25 szerda, 16:33
Tag

Regisztrált: 2008.06.08.

Sziasztok!

Lenne egy kemény, fogós kérdésem: lovagolok egy 13 éves lipicai mént, akinek úgy derült ki a fehérje-érzékenysége, hogy egyszer rászabadult a lucernára, és lett is tőle olyan savós patairha-gyulladása, hogy a kovács nem tudta hova ütni a szögeket. Majdnem kilépett a szarubólShock Hála az égnek, az akut probléma elmúlt, de annyi utóhatása maradt a dolognak, hogy szőrváltáskor, főleg nyáron egész egyszerűen omlik a hegyfala a patáinak. Olvastam az előzményekben a kamillás-rozmaringos patazsírt, azt kipróbálom, de nincs valami olyan gyógynövény, amit szőrváltás magasságában tudnék adni neki, hogy megelőzzem a problémát, amennyire lehet? A biotinra nem sokat reagál, és a pénztárcánkat is túl gyors ütemben üríti...

Előre is köszönöm!
goinna

loherba
#7 Hozzászólás nyomtatása
2008 június 25 szerda, 21:01
Főadminisztrátor

Szia Goinna,

nem olyan fogós a kérdésCool: néhány lovas dicshimnuszt zengett már a LÓHERBA TIPPTOP ("sántaságra", fehér fűz kéreggel) keverékről, akiknél éppen a rossz minőségű, "porló" pata jelentett gondott.

Első körben ezt kipróbálnám, legalább 2 hónapos kúrában, mert a patákhoz jut el a legkevésbé hatékonyan a gyógynövények hatóanyaga. Ha bevált, akkor mehet neki egész évben, vagy tavasztól őszig, ahogyan jónak látod.
Ha esetleg nem vagy elégedett az eredménnyel )remélem, ilyen nem lesz), akkor próbáld ki a PREVIKOP vagy HILKOP keverékeket. Mindkettő patákra készült, PRAXIS keverékek, tehát már valakinek (pontosabban valaki lovának) beváltak. Grin

A PREVIKOP egészséges, de nagy megterhelésnek kitett patákra készült, a HILKOP pedig a rossz minőségű, gyulladásra hajlamos patákra való.
Azért kezdeném a LÓHERBA keverékkel, mert az már sokaknak bevált, és valószínú, hogy nálatok is van hatása.

A patazsírok jók (főleg az illóolajosak), de a te lovadnál tipikusan "belső" gondok vannak. Kiegészítésként mindenképpen javasolhatóak, de igazán akkor segítenek, ha legalább naponta2x, 3x lekened a patát. Ez kissé időigényes.

És mielőtt elfelejtem: szőrváltáskor érdemes heti 2x, 3x főzőtt lenmagot adni a lónak. Sokat segít.

Szia, remélem segítettem, üdv, Zsófi

goinna
#8 Hozzászólás nyomtatása
2008 június 26 csütörtök, 13:43
Tag

Regisztrált: 2008.06.08.

Szia, Zsófi!

Köszönöm a választ, próbálkozunk! Bízom benne, hogy beválik... Elég lökött a jószág, de legalább a patáin megpróbálok segíteniSmile

Köszi még egyszer!
goinna

loherba
#9 Hozzászólás nyomtatása
2008 június 30 hétfő, 10:56
Főadminisztrátor

Szívesen!
Megköszönném, ha írnál visszajelzést a fejleményekről. Zsófi

gallery
#10 Hozzászólás nyomtatása
2009 január 12 hétfő, 20:02
Tag

Regisztrált: 2008.11.07.

Az alábbi problémámra keresnék megoldást:

Van egy 10 éves herélt lovam, ami 2 éve van nálam. Kb. egy éve új helyre került, legelőre fél-rideg tartásba, amióta is az első két patája (patkolt) repedezik, 2-3 majdnem teljes hosszában lévő repedés és több kisebb középről fel és lefelé kezdődő repedéssel. Ezelőtt a patája tökéletesen rendben volt, semmi repedés.

Az első repedések megjelenésekor elkezdtem biotint adni neki, kb 3/4 évig, majd az utóbbi 3 hónapban egy komplex vitamin és nyomelem tekarmánykiegészítőt.

Amikor az idő engedi és nem mossa le a patáról,. akkor napi szinten kenve van patazsírral (gyógynövényes). Ennek ellenére semmi változás nem történt.

Vérvizsgálata minden értéket rendben talált.

Kovács, állatorvos látta, de semmi meggyőzőt nem tudtak mondani.

Itt tartok most és kifogytam az ötletekből Sad

Előre is köszönöm!

tarkaponi
#11 Hozzászólás nyomtatása
2009 április 18 szombat, 17:23

Tag

Regisztrált: 2008.08.07.

Én a következőt használom, bár nem gyógynövényes, de bevált:
100g vazelinbe, amit elötte kicsit megolvasztottunk, keverjünk két evőkanál ricinus vagy kukoricaolajat, és készen is van. A sima gyógyszertárban is be lehet ezeket szerezni. Amúgy nálunk a gyógyszertárba megkérdeztem, hogy van-e Mikulic nevű krém, azt mondták hogy nincsen, és nem is fog rendelniFrownAkkor honnan szerezzek? Mert a lovamnak most kéne mert belerúgott az akadályba és sebes lett a lábaShock

www.lovaskonyvem.lapunk.hu
loherba
#12 Hozzászólás nyomtatása
2009 július 06 hétfő, 15:08
Főadminisztrátor

Én a mikulicot az állatorvosomtól kértem, ő pedig valószínűleg állatpatikában kevertette ki...

Zsuzska
#13 Hozzászólás nyomtatása
2010 május 17 hétfő, 23:18
Tag

Regisztrált: 2007.09.09.

Szia Lóherba!

Érdeklődnék, hogy milyen gyógynövényeket lehetne adni egy nagyon rossz minőségű patákkal rendelkező lóállatnak? Gyenge, repedezett, gyorsan törik, patkószeget nem bírja - ragasztva úgy-ahogy patkolható, a patkó alatt pedig berohad, porhanyós, papírállagú paták. Füves legelőn és száraz boxban él, homokos pályán dolgozik. Biotin kiegészítőt kap, pataolajjal kenve van, de jelentős javulás nincs. Röviden tömören ennyi. Ha van kész gyógynövényekveréked, hol szerezhető be?

Válaszod előre is köszi, a LóPata már nagyon várja! Wink
Zsuzska

loherba
#14 Hozzászólás nyomtatása
2010 május 26 szerda, 11:53
Főadminisztrátor

Szia zsuzska,

már többen írták, hogy a Lóherba Tipptop keverék a fent leírthoz feltünően hasonló esetekben erőteljes javulást hozott (pl. állandóan leeső patkók, töredezés). Az etetés megkezdését követő 3-4 hét után látható némi javulás, de patáknál ugye egy kicsit többet kell várni. Két hónap után már látszik a hatás.
A beszerzés egyelőre nehézkes, a www.rozshegyikft.hu oldalon lévő kapcsolatot javaslom, de azon dolgozunk jelenleg, hogy legyen ennél jobb is.
A recept nem titkos egyébként, ha magadnak be tudsz szerezni gyógynövényt, szólj, és megírom.

Üdv, Zsófi

Ugrás a fórumra:
Generálási idő: 0.20 másodperc
367,138 egyedi látogató