Véletlen fotó

Fórumtémák

Fitoterápia

Alternatív terápiák

Lóegeszség

Lótakarmányozás

Lótartás

Lovaglás

IMPRESSZUM

STATISZTIKA

Google PageRank kijelző - CamelPark keresőoptimalizálás

Valid CSS!

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Random Óra

Igazságok!
A mazsola egy rémült arcú szőlőszem.

Navigáció

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2010. június 26. szombat
Frontérzékenységhe
z tettem fel anyagot. Írjatok még, hogy melyik téma érdekelne, mert ez elég erős motivációt jelent ám! Köszi, Lóherba

2010. június 18. péntek
sajnos nincs még minden feltöltve, minden téma, és a linkek elhelyezésében pedig túl gyorsak voltunk . . . bocsánat

2010. június 18. péntek
Szia Zsofia!Eppen regisztraltam,de azt hiszem nem mukodik egy csomo menupont...amikor rakattintok a bal oldaliakra,az ujrainditas jelenik meg a Te bevezetoddel......
egesz nap bongesznem az oldalad mer

2010. június 16. szerda
nem működik a bal oldali menüben a frontérzékenység pont, pedig nagyon érdekelne!! Frown Kérlek éleszd fel! Köszike Andi

2010. május 26. szerda
Kocos Alinak, Tündinek küldtem privát üzit. Üdv, Zsófi

2010. február 22. hétfő
Szia! új tag vagyok, a minap írtam a "kôhôgés, légúti problémák"-hoz, szeretném ha segítenél.kôszi! Zsuzsa alias KocosAli

2010. február 14. vasárnap
Sziasztok! Van egy 4és fél éves telivér csődöröm,aki elég különös betegséggel küzd, volt Üllőn is egy 7ig de az állatorvosok tanácstalanok voltak.ami a mostani problémája,h folyton gázosodik avakbele

2009. november 21. szombat
A honlapot a következő 1-2 hónapban felújítjuk, ez néhány esetben technikai problémával járhat. A felújítás mellett most már a válaszadás reakcióidejét is rövidíteni fogjuk.

2009. november 02. hétfő
szekszárd, fejér megye alsó része és tolna megye...

2009. november 02. hétfő
Sziasztok! Nekem egy kis segítségre lenne szükségem...1 lovas lószállítót szeretnék bérelni Vajta környékén...ez Pakstól 20 kmre van...szóba jöhet simontornya székesfehérvár, ÍSárbogárd, Paks, Szeksz

Névnapok

Ma 2010. szeptember 07. kedd,
Regina napja van.
Holnap Mária, Adrienn napja lesz.

Online Statisztika

Online vendégek: 1
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen

Regisztrált tagok: 403
Legújabb tag: geross

Látogatók ma: 166
Online látogató: 1
Max. Onlinerekord: 23
Max. napi rekord: 5030
Látogatók tegnap: 99
Látogatók a hónapban: 1344
Összes látogatók: 188648

Utolsó 24 órában: 

Téma nyomtatása
Leromlott kondíciójú lovak
loherba
#1 Hozzászólás nyomtatása
2010 június 30 szerda, 09:00
Főadminisztrátor

Regisztrált: 2007.05.11.

Kortól, nemtől függetlenül előfordulhat, hogy a ló rossz fizikai kondícióval rendelkezik, leromlik a "fizikai állapota".
Ebben a fórumban elsősorban nem a takarmányozási háttérral foglalkozunk, holott az sok szempontból fontosabb, mint a ló fitoterápiás kezelése, hanem azokkal a gyógynövényekkel, amelyekkel elősegítjük a kondíció javulását.

A leromlott fizikai kondíció jelenthet kóros soványságot, fejlődésben visszamaradottságot, amely társulhat kedvtelenséggel, étvágytalansággal, csökkent munkakedvvel. Ezek nem betegség tünetek, mégis a ló használhatóságát, vagy más szempontból nézve a ló életminőségét hátrányosan érintik.
Lóherba - Gyógynövények lovaknak c. könyv szerzője

loherba
#2 Hozzászólás nyomtatása
2010 június 30 szerda, 09:00
Főadminisztrátor

Regisztrált: 2007.05.11.

Az alábbi levelet kaptam:
Van egy 3éves csikóm. Mikor választási csikó volt,benyelt egy tüdőgyulladást, majd még amikor az anyja szoptatta az anya elkapott egy fertőzést majd ezáltal a csikó is.
Most akitől hoztuk,ott valószínűleg nem kapott Neki megfelelő takarmányt és visszamaradt. Csökött lett. Most 3éves, alig van étvágya,mindig elvolt verve a takarmánytól ... Magasságra 155, és nagyon rövid a háta,kisebb a feje, a cobos kantár nagy rá. Egyébként egy kitűnő származású mén csikóról van szó. Kisbérire van lesütve.
A kérdésem az lenne, hogy nincs e esetleg valami gyógynövény, valami természetes szer amivel helyre lehetne e állítani a növekedését még így 3évesen?

Előre is köszönöm a választ, üdv, Zs.

A válaszom:
Szia Zsuzsi,

rossz hallani, hogy szegénnyel mi történt.
Első körben mindenképp a takarmánnyal variálnék: sok fehérje és sok vitamin. Mellette sok mozgatás - főleg szabadon, pl. pályán vagy futószáron. Még ilyenkor sokat fejlődnek az izületek, izmok, inak, és sok mozgás mellett sokminden helyrejön. Alapvető lenne, hogy tudjon legelni, de minimum nagy karámban mozogni.

A gyógynövényeket a máj regenerálása miatt(antibiotikumok), az immunrendszer megerősítésére, a takarmány jobb hasznosítására és a mozgatás miatti terhelés (fizikai/idegi) csökkentésére adnám.

Így egy javaslat:
Kasvirág gyökér: ezzel egy két hetes kúra kellene(napi 2x20 gramm), utána 3-4 hónap múlva újra egy kéthetes kúra. A kúraszerű etetés mehet a keverékkel együtt.

Keverék (napi 2x30 gramm, kb. 5-6 hónapig):
máriatövismag roppantva 10%
fokhagyma 20%
kamilla 20%
ánizs vagy édeskömény mag 20%
csalánlevél 20%
komló virágzat 10%

Egy kérésem lenne viszont: a www.loherba.dzsar.hu oldalon szerkesztek egy honlapot fórummal, ahol éppen ilyen kérdésekre térek ki. Oda beteszem a kérdésedet, és annyit kérnék, hogy ha van még kérdésed (nyugodtan!) vagy visszajelzés, akkor azt ott folytassuk, hogy a többiek is lássák, oké? Köszi előre is.

Üdvözlettel, Zsófi
Szerkesztette: loherba - 2010 június 30 szerda, 09:04
Lóherba - Gyógynövények lovaknak c. könyv szerzője

Ugrás a fórumra:
Generálási idő: 0.15 másodperc
367,139 egyedi látogató