Véletlen fotó

Fórumtémák

Fitoterápia

Alternatív terápiák

Lóegeszség

Lótakarmányozás

Lótartás

Lovaglás

IMPRESSZUM

STATISZTIKA

Google PageRank kijelző - CamelPark keresőoptimalizálás

Valid CSS!

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Random Óra

Igazságok!
A jó lányok a mennyből jönnek a rosszak pedig mindenhonnan.

Navigáció

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2010. június 26. szombat
Frontérzékenységhe
z tettem fel anyagot. Írjatok még, hogy melyik téma érdekelne, mert ez elég erős motivációt jelent ám! Köszi, Lóherba

2010. június 18. péntek
sajnos nincs még minden feltöltve, minden téma, és a linkek elhelyezésében pedig túl gyorsak voltunk . . . bocsánat

2010. június 18. péntek
Szia Zsofia!Eppen regisztraltam,de azt hiszem nem mukodik egy csomo menupont...amikor rakattintok a bal oldaliakra,az ujrainditas jelenik meg a Te bevezetoddel......
egesz nap bongesznem az oldalad mer

2010. június 16. szerda
nem működik a bal oldali menüben a frontérzékenység pont, pedig nagyon érdekelne!! Frown Kérlek éleszd fel! Köszike Andi

2010. május 26. szerda
Kocos Alinak, Tündinek küldtem privát üzit. Üdv, Zsófi

2010. február 22. hétfő
Szia! új tag vagyok, a minap írtam a "kôhôgés, légúti problémák"-hoz, szeretném ha segítenél.kôszi! Zsuzsa alias KocosAli

2010. február 14. vasárnap
Sziasztok! Van egy 4és fél éves telivér csődöröm,aki elég különös betegséggel küzd, volt Üllőn is egy 7ig de az állatorvosok tanácstalanok voltak.ami a mostani problémája,h folyton gázosodik avakbele

2009. november 21. szombat
A honlapot a következő 1-2 hónapban felújítjuk, ez néhány esetben technikai problémával járhat. A felújítás mellett most már a válaszadás reakcióidejét is rövidíteni fogjuk.

2009. november 02. hétfő
szekszárd, fejér megye alsó része és tolna megye...

2009. november 02. hétfő
Sziasztok! Nekem egy kis segítségre lenne szükségem...1 lovas lószállítót szeretnék bérelni Vajta környékén...ez Pakstól 20 kmre van...szóba jöhet simontornya székesfehérvár, ÍSárbogárd, Paks, Szeksz

Névnapok

Ma 2010. szeptember 07. kedd,
Regina napja van.
Holnap Mária, Adrienn napja lesz.

Online Statisztika

Online vendégek: 2
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen

Regisztrált tagok: 403
Legújabb tag: geross

Látogatók ma: 162
Online látogató: 1
Max. Onlinerekord: 23
Max. napi rekord: 5030
Látogatók tegnap: 99
Látogatók a hónapban: 1340
Összes látogatók: 188644

Utolsó 24 órában: 

Téma nyomtatása
Kutyaproblémák
dzsar
#1 Hozzászólás nyomtatása
2007 augusztus 06 hétfő, 16:26
Főadminisztrátor

Regisztrált: 2007.05.11.

Vannak esetek, amikor a gyógynövények kutyáknál is számításba jöhetnek. Panaszok csökkentésére, betegségek megelőzésére, krónikus megbetegedések szintentartására.
Ide várjuk az ezzel kapcsolatos problémák leírását, kérdéseket.
Szerkesztette: loherba - 2007 augusztus 13 hétfő, 11:08
www.dzsar.hu

www.eutakarmany.com
Magus
#2 Hozzászólás nyomtatása
2007 augusztus 21 kedd, 11:48
Tag

Regisztrált: 2007.08.07.

Hello!

Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e valamilyen gyógynövény alkalmazni egy olyan kutyánál, ami elképesztően félős, mióta az anyja, majd a következő társa is végelgyengülésben meghalt. a kutyánk most 9 év körül van, de elképesztően fél mindentől, (pl:sötétség, villám, petárda) minden este megszökik, ezért az apukám megköti estére, de egész este ugat, és annyira fél, hogy mindig beszökik a házba, és úgy kell kirakni onnan, és apa azt gondolja, hogy előbb utóbb megharap valakit, és akkor elkerülhetetlen lesz, hogy elaltassák.( már így is azt mondják, hogy szokjak a gondolathoz) De én imádom a kutyámat!
Kérlek segíts!Sad

james
#3 Hozzászólás nyomtatása
2007 augusztus 22 szerda, 12:57
Tag

Regisztrált: 2007.08.20.

Sziasztok!
A kutyámnak izületi gyulladása van. Tacskó és ez ennél a fajtánál ez gyakori, ha jól tudom. Van erre gyógynövény? Köszi, James

loherba
#4 Hozzászólás nyomtatása
2007 augusztus 22 szerda, 13:01
Főadminisztrátor

Sziasztok,

először a könnyebbik kérdésre a válasz: az izületi gyulladás esetén a fehér fűz kéreg por nagyon jó gyulladáscsökkentő hatású gyógynövény. Mellé érdemes valamilyen vizelethajtó hatású gyógynövényt választani, például pitypang levelet vagy csalánt. Adagolás: napi 4 gramm gyógynövény (lehetőleg por vagy tea formában) , jobb ha kétszeri alkalomra van elosztva. A mellékhatások miatt folyamatosan figyelni kell a kutya reakcióit, viselkedését, és ha változás van, pl. kedvtelen, étvágytalan, stb. azonnal hagyd abba a gyógynövényes kúrát.
Szerkesztette: loherba - 2007 augusztus 22 szerda, 13:33
Lóherba - Gyógynövények lovaknak c. könyv szerzője

loherba
#5 Hozzászólás nyomtatása
2007 augusztus 22 szerda, 14:23
Főadminisztrátor

Ami a viselkedési problémát illeti, jó lenne egy másik társ...
Gyógynövények:
kamilla- 50%,
citromfű- 20%
golgotavirág- 20%
levendula -10%.
Célszerű teaként a konzerves kutyatáppal összekeverni. Napi 5 gramm reggel, este.
Egy barátnőm trükkje: plüssmackót tett a tacsija mellé, akit az alvótársnak remekül elfogadott.

patadoki
#6 Hozzászólás nyomtatása
2007 augusztus 25 szombat, 10:24
Tag

Regisztrált: 2007.08.20.

A félős kutyának én még a Zsófi által ajánlott gyógyn.kombináció mellett mindenképpen Bach virágterápiát javallanék,merta mostani állapota nem csak nyugtatásra szorul, hanem a múlt eseményeiből fakad

loherba
#7 Hozzászólás nyomtatása
2007 augusztus 25 szombat, 13:30
Főadminisztrátor

Patadokinak igaza van, a Bach-cseppekről itt olvashatsz többet:

http://www.loherb...page_id=19

Anita
#8 Hozzászólás nyomtatása
2008 május 02 péntek, 10:06
Tag

Regisztrált: 2008.05.02.

Sziasztok,

Sajnos mind a két kutyánknak légúti problémája van. A 7 hónapos óriás schnauzernek a hörgőivel van gond, ez röntgenen is jól látszik. Állítólag még a tenyésztőnél kennelköhögést vagy hasonlót kaphatott el és nem lett kikezelve belőle, így mostanra idültté vált. A doki már nem akar neki több gyógyszert adni, nehogy visszamaradjon a fejlődésben...
A másik kutyánk egy 6 hónapos boxer. Ő sajnos tüdőgyulladást kapott, de nem sikerült teljesen kigyógyulnia. A tüdeje már tiszta, de nagyon csúnyán köhög és időnként taknyos, ilyenkor gyakran fulladozik is. A doki azt mondta, hogy ez az orralakulása miatt ilyen is marad, ami számunkra nem megnyugtató, mert 2 hónapja amikor semmmi baja nem volt is ilyen volt az orralakulása (meglepő, hiszen boxer Smile)
Segítsetek, hogy milyen gyógynövényteát adjunk nekik vagy akár aromaterápia javaslatot is szívesen vennénk! A hagyományos orvoslás mindkettőjüknél ott tart, hogy vagy kinövik vagy nem Shock (A boxer már 6! antibiotikum kúrán van túl Sad)

Köszönjük szépen a segítséget előre is! Wink

loherba
#9 Hozzászólás nyomtatása
2008 május 08 csütörtök, 10:15
Főadminisztrátor

Kedves Anita,

nagyon sajnálom a kutyusokat, de ne aggódj, itt még van remény!Wink

Nem tudom, mennyire vagy tisztában a fitoterápia alapjaival, de a hely szűkössége miatt feltételeznem kell, hogy az alapokat ismered. Ha nem, akkor először is javaslom, szánd rá az időt, hogy egy kicsit utánaolvass az alapszabályoknak: javallat, ellenjavallat, mellékhatás, allergia, kezdeti rosszabbodás, stb.
Ezek nem bonyolult dolgok, és ha nem akarsz egy csomó könyvet átrágni, akkor szerintem olvasd el a LÓHERBA- Gyógynövények lovaknak című könyvemet. Igaz, hogy lovakról írtam, de a három fejezet közül az Általános tudnivalók című első fejezet és az egyes gyógynövényeket gyakorlati szempontból leíró harmadik fejezet tökéletesen passzol kutyákra, emberekre is. Macskára, galambra nem, de ez most itt nem érdekes...

Konkrétan a kutyusaid:
az antibiotikum kúra miatt egy máriatövismag-kasvirágfű keverékkel kezdenék. Ezekenek nincs különösebben rossz ízük vagy aromájuk, de fontos a roppnatás, zúzás, őrlés- ahogy tetszik. Napi 5 gramm reggel és 5 gramm este a kutyatápba keverve, vagy még jobb, ha esetleg egy tojással is elkevered. Ez menjen egy hónapig, utána stopp. A májat és az immunnrendszert helyreteszi.

Utána a köhögéses tünettel járó légcső-tüdőgyulladás visszamaradt problémára az alábbi gyógynövény-keveréket próbáld ki:
25 % szöszös ökörfarkkóró virág
25% köménymag
15% kakukkfű virág/herba
20 % orvosi ziliz gyökér
15 % édesgyökér

Ez addig mehet (napi 5-5 gramm reggel, este), míg ki nem ürül a letapadt nyálka a légutakból. Onnan jöhetsz rá, hogy nem kell tovább adnod, hogy a kutyád hiába köhög, nem jön nyálka. Ha nem hagyod abba időben a kezelést, akkor görcsössé válhat a köhögés (szamárköhögés), és erőlködve próbál a kutya nyálkát, köpetet felköhögni. Ez elsősorban a kakukkfű hatása, mivel erős köptető. Ilyenkor nem lesz baja a kutyának, de jelzi, elég volt, abba lehet hagyni a kezelést. Ha nem ízlik neki, ami eléggé esélyes, trükkök tárházát próbáld ki: méz, májkrém, tojás, libazsír, stb. Légy találékony!Grin

Fontos!!!!!!!!! A gyógynövények lassúak. Legalább 4 hétig, rendszeresn add a gyógynövényeket, és csak ezután mérlegelj, hogy javult-e a helyzet, vagy sem. Ha egyik nap kapja, másik nap nem, akkor semmit nem ér. Ha nem segített ez a keverék, akkor össze lehet állítani másikat. Előfordul, hogy kísérletezni kell. Ez teljesen normális.

Hangsúlyozom, hogy a könyv általános tudnivalóit mindenképp "tedd magadévá", hogy elkerüljük a bajt- főleg allergiára gondolok. Ritka, de előfordulhat.Shock

Egyéb javaslatok:
Lándzsás utifű szirup. Reggel-délben-este egy-egy kis kanál. Ezt a keverék helyett, és nem azzal egyszerre próbálhatod ki. Köptető elsősorban, de gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása nem olyan erős.
Fokhagymapor: napi 5 gramm, legalább fél évig, ha nem vérzékenységre és gyomorfekélyre hajlamos a kutya.
Influenzás időszak előtt hat héttel kasvirág kúra, amely immunerősítő. Napi 5-5 gramm, reggel és este. Ez azért lenne jó, hogy semmiképp ne kapjon egy légúti fertőzést, egyik kutyus sem.

Kérdezted az aromaterápiát: lehet csinálni, de óvatosan. Választass illatot a kutyáddal, úgy hogy kb. egy méterre leülteted magaddal szemben, kinyitsz egy illóolajos üvegcsét, kb. a feje magasságban tartod. Ha érdeklődve feláll, szagolgatja, akkor jó. Még akkor is, ha ez inkább neked szól, mint az üvegnek. Ha elfordítja a fejét, ugat, törli az orrát, szemét a mancsaival, stb. tehát kellemetlen neki az illat, akkor válassz másikat. Kb. 20 perc múlva próbld a másik illatot. Amelyik illat tetszett a kutyádnak, azt szagoltathatod vele naponta többször, de max. 4-5 ször, legalább egy óra kihagyással. Én maradnék az inhalálásnál, de ha az állatorvosod jó fej, és nyitott az alternatív gyógymódokra, akkor megbeszélheted vele, hogy pl. kaukkfüvet napi kétszer 1-2 cseppet a kutyatápba cseppentesz. Soha ne használj a kutyán hígítatlanul illóolajat!!!!!!!!! Szenet, orrot ne érje, mert bőrirritáló!!!

Jó lehet az eukaliptusz az ánizs, a kömény, édeskömény, kakukkfű, erdei fenyő, stb. Ha nem ismered jól az illóolajokat, akkor inkább olvass utána! Nem a reklám miatt, de most jelent meg a Ló-aromaterápia DVD-m, abban eligazodhatsz a témában, könnyen.
A "kezelés" - akár a gyógynövénykeverékekkel párhuzamosan- addig mehet, míg a kutyá(i)d élvezi(k).

Ha kérdésed van, nyugodtan írj!

Szia, Zsófi

Anita
#10 Hozzászólás nyomtatása
2008 május 15 csütörtök, 14:17
Tag

Szia Zsófi,

Köszönöm szépen a javaslatokat!
Szerinted milyen módon jobb etetni velük a gyógynövényeket? Csak beleszórni a kajájukba vagy forralt vízzel felönteni, lefedve állni hagyni és ha már csak langyos úgy a táphoz keverni? Illetve ha teának készítem el, akkor leszűrjem vagy benne hagyjam a növényeket?

Még mielőtt választ kaptam volna tőled, egy barátnőmtől kaptam csalánlevél, martilapu levél, tüdőlevél, édeskömény, kamilla, kerti kakukkfű összeállítást, hogy próbáljam meg a kutyuknál, ő ezt szokta a lovával itatni. A schnauzernek megszűnt a köhögése, most gyakorlatilag tünetmentes (kb. 10-14 napja kapja). A boxer viszont az emberekéhez nagyon hasonló allergiás tüneteket mutat: könnyezik a szeme, folyik az orra és köhécsel (igazából nem rendes köhögés). A boxernél így abbahagytuk a keverék adását, a tünetek nem szűntek meg, de valószínűleg nem is ettől jelentek meg nála, csak nem szeretnénk fokozni, ha ezek közül a növények közül is érzékeny esetleg valamire.

A snacinak mindenképpen elkezdem adni a máriatövismag-kasvirágfű összeállítást, amit javasoltál, de a boxernél tanácstalan vagyok Shock, hogy neki is ezt kezdjük el adni, vagy esetleg a PRAXIS-ALLERG keveréket, vagy amíg nem tudjuk biztosan, hogy mire allergiás inkább semmit?

Arra vonatkozóan van valamilyen infótok, hogy gyógynövényeket mikortól lehet nálatok rendelni?

Köszönöm

loherba
#11 Hozzászólás nyomtatása
2008 május 19 hétfő, 13:25
Főadminisztrátor

Szia Anita,

a barátnőd nagyon jó receptet adott!! Örülök neki.

A gyógynövényeket a lovak jól, a kutyák kevésbé jól emésztik (a cellulóz miatt). Teafőzés után, langyosan, a növényi maradványokkal együtt a kutyatáphoz keverve a legjobb adni. Van, aki porítja előtte, és akkor nincsenek darabkák. Ezt ki kell kísérletezni minden kutyusnál.

Hogy a boxer miért reagál így, az jó kérdés. Az egy nagyon jó dolog, hogy kiokoskodtad, hogy másra allergiás, és azt az allergiát nem akarod erősíteni. A kasvirág, mint immunerősítő sajnos fokozhatja az allergiát, ami ugye nem más (leegyszerűsítve), mint az immunrendszer túlreagálása bizonyos anyagokra. Tehát neki ne menjen a kúra. A schnazinak mehet a kasvirág-máriatövis kúra, és ő talán így teljesen rendben is lesz.

A boxerednek -ha valóban úgy alleriás, mint az emberek- akkor érdemes lehet megpróbálni az ALLERG-et. Ez egy nagyon egyszerű keverék: orvosi ziliz, szöszös ökörfarkkóró és kamilla van benne. A ziliz nyálkahártya-védő, az ökörfarkkóró virágszirma enyhe köptető, és a kamilla gyullaldáscsökkentő hatású.

A rendelés: már kb. egy hete rendelhetőek a gyógynövények itt a webáruházban. A gyártó kapja meg a rendelést, ő teljesíti. Ha Erdőkerteshez közel laksz, esetleg érdemes személyesen átvenni, és akkor 0 Ft a szállítási költség, a 3000 Ft helyett. Ilyenkor a rendelésnél a szállítási feltételeknél a személyes átvételt lehet megjelölni.

Szia, remélem, segítettem! Zsófi

Anita
#12 Hozzászólás nyomtatása
2008 május 20 kedd, 08:14
Tag

Szia Zsófi,

Nagyon köszönöm, sokat segítettél!
Grin

Stefi
#13 Hozzászólás nyomtatása
2008 július 20 vasárnap, 05:24
Tag

Regisztrált: 2008.07.20.

Hello!

Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami készítmény, az ízületi problémákra?
Az én 7 éves németjuhász kutyumnak ugyanis a hátsó lábain már kezdenek jelentkezni ilyen ízületi fájdalmak, úgy tudom, hogy ez az ő fajtájában normális.
Létezik valami gyógymód ami meggátolja, vagy meglassítja ezt a folyamatot, esetleg megakadályozza, hogy súlyosbodjon?
Az állatorvostól kaptunk már rá ilyen csontépítő, meg ízületekre jó tablettát, és az többnyire használ is, de hátha tehetek többet is az egészségéért! Smile

loherba
#14 Hozzászólás nyomtatása
2008 július 27 vasárnap, 22:34
Főadminisztrátor

Szia Stefi,

sokféle alternatív gyógymód létezik ilyen esetre, és ha olyan állatorvost keresel meg, aki jártas ezen a területen, biztos, hogy találtok megoldást. Én személy szerint Dr. Németh József állatorvost javaslom- ha más nem, telefonon megkérdezni.

Fitoterápiában izületi bajokra fájdalomcsillapító, vérkeringésjavító, vizelethajtó, szélhajtó és porcépítő (pontosabban a porcsejtek regenerálódását segítő) gyógynövényeket alkalmazunk. Azonban tudnod kell, hogy ezekkel leginkább a baleseteknél, sportsérüléseknél lehet eredményt elérni- elsősorban lerövidíteni a gyógyulás időtartamát, és a javulás kifejezettebb a fiatalabb állatoknál.

A ti esetetekben én inkább más gyógymódot néznék, például mágnesterápiát. Kondroitinszulfát, glükozamin, zöld kagyló kivonat: ezek jó kiegészítők lehetnek. Mindenképp konzultálj hozzáértő állatorvossal, mert sajnos ez a betegség komoly fájdalmakkal is jár egy idő után.

Ha érdekel alternatív állatorvos elérhetősége, akkor a Linkek menüben találsz néhány telefonszámot.
Ha mindenképp gyógynövényeket szeretnél kipróbálni, akkor javaslok egy receptet, ami elsősorban hosszú távon adható fájdalomcsillapító és anygacsere-javító hatású.

Üdvözlettel, Marton Zsófi

OrangenBaum
#15 Hozzászólás nyomtatása
2009 november 17 kedd, 21:01
Tag

Regisztrált: 2009.11.17.

Hello!
Nekem egy berni-pásztorkutyám van most lesz Februárban 3 éves. Anyukájának vese-problémái voltak ezt szerencsére nem örökölte. De egy nagyon csúnya betegsége van amit állatorvos sem tud megállapítani micsoda. Tüzelés előtt a hasán seben (kelések) jelennek meg mintha egy elkapart szúnyogcsípés lenne olyan. A fülét nagyon fájlalja. Ha vakargatom akkor odanyúl és a fülét kezdem vakarni. Erre nyögdécsel. Ha abbahagyom megrázza a fülét. Ez mindin előfordul (ha tüzel erőssebCool és a lábát rágja. Egy hajszálon múlik hogy vérezzen. Valami nyugtató-gyulladáscsökkentő "csodaszert" tudnál mondani. Vagy fájdalomcsillapítót.
Üdv.

loherba
#16 Hozzászólás nyomtatása
2010 május 26 szerda, 11:46
Főadminisztrátor

Szia OrangenBaum,

kötelességem azzal kezdeni, hogy megkérdezem, az állatorvos mit mond, pontosan milyen hatású gyógyszer- esetünkben gyógynövény kellene. A gondom az, hogy a nyugtató-gyulladáscsökkentő hatású növények max. a tüneteket enyhítik, de az okkal semmit nem kezdenek. Máspedig ilyen fiatal kutyusnál - és minden kutyánál persze- ez alapvető.

Homonális dolog húzódhat meg a háttérben, és én inkább homeopátiás módszert keresnék megoldásként, gyógynövények helyett. Külsőleg kamillás lemosás, aloe vera kenőcs segít a tünetek enyhítésében. de ez csak tűzoltás.

Szerintem patadoki felhasználónkat keresd meg, ő kutyás-homeopátiás állatorvos. Itt a fórumban már szólt is hozzá témához.

Üdv, Zsófi

Ugrás a fórumra:
Generálási idő: 0.56 másodperc
367,134 egyedi látogató